onsdag 20 juni 2012

Ny bok: I några sekunders oändlighet

Kollar provtryck på kommande bok " I några sekunders oändlighet" som kommer att lanseras på Bokmässan 27-30 september. Man skulle kunna säga att det är uppföljaren till "24 bilder säger samma ord" för det är fotokonst och text som samverkar. Precis som förra gången är det Mats Andersson som har fotograferat, men nytt är att också grymma Anna Clarén bidrar med bilder. Annas speciella, ljusa manér kombinerat med Mats mörkare ger en intressant dynamik.
Texterna känns lite mindre tillrättalagda än vad de var i "24 bilder". Mer rakt på. Bokens titel (och tillhörande dikt) formulerades 7 september 2011. En dag då ingen lämnades oberörd av Stefan Livs tragiska bortgång. Texterna handlar sedan om allt från föräldraskap till ett möte med min bror i Dublin. Dessutom finns här min första hashtagspoem. För det är så det är; inspirationen kommer från där man är, där man står just nu.
Men ändå, det är alltid en overklig känsla när vi kommer till det här stadiet, och faktiskt ser att det håller på att bli en bok.

2 kommentarer:

  1. Ser fram emot den. David är min kusin och David hanterar ordet vackrare än de flesta... Att han sen ligger under på WF är nog rätt jobbigt:)

    SvaraRadera
  2. Hade du inte tagit upp det där med WF hade jag ju aldrig kunnat gissa vem du är=) Forza ÖIF!

    SvaraRadera